appelbier


In die tyd van Inperking waar ‘n bier so skaars is soos hoendertande, moet ‘n man sy eie verversings maak en om heerlike vrank Granny Smith appels te werk tot jy bier kry is plein: kleinkind-lekker

Die bier staan en gis al vir meer as ‘n week en is heerlik. Ek gooi ‘n duim gemmer in en ook naeltjies en kaneel. Dit gee die bier ‘n heerlike smaak, amper asof jy appeltert drink.

Ek het 20 liter gemaak, en vandag weer begin met 40 liter.

Ek dink daaraan om ‘n shebeen oop te maak. Dalk is daar die geldjie in vir die pad vorentoe. 😊

Dis ongelooflik hoe ons in die tye, eie kop gebruik om dit wat ons na hunker self op jou eie manier, eie te maak.

Maak die bier, wees geduldig, hy soek hitte terwyl hy gis, so laat staan die kan in die son, met die deksel ietwat los.

Plaas in die koelkas. Geniet koud in die pragtige herfsdae.

Appelbier

20l water

20 swart tee sakkies, jy kan Rooibos of Earl Grey ook gebruik

20 Granny Smith appels

2kg bruinsuiker

2 naeltjies

2 stukke pypkaneel

1 duim gemmer gekneus

20g brouersgis

Plastiek emmer of ‘n waterkan

Kook die water saam met die suiker. 

Voeg die teesakkies by en laat trek. 

Laat die tee koud word .

Sny die appels in stukke en gooi in die tee saam met die speserye.

Plaas in jou houer. Draai deksel neffens van vas.

Roer elke dag deur en laat staan tot die borrels verdwyn, mimimum 7 dae

Syg deur. Gooi in bottels en pak in jou yskas.

Groete uit Nieu Bethesda

en

lekker bier maak 😊

Published by niël stemmet

skrywer van 3 erfeniskos-storieboeke : sout+peper | agter+blad | bitter+soet. kopiereg voorbehou | concept and copyright protected : neil stemmet 2020

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: